Diplomatija uz bh. zdravstvo: Ambasada Švicarske pouzdan partner i donator zdravstvenom sektoru u našoj zemlji

Jj
Ambasador Švicarske u BiH Daniel Hunn i direktorica Švicarske agencije za razvoj i saradnju, Patricia Danzi boravili su jučer u radnoj posjeti gradu Bihaću. Tom prilikom visoka švicarska delegacija posjetila je Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”, a povodom uspješne realizacije projekta sanacije i opremanja Odjela za infektivna oboljenja.

 

Projekt kojim će se ostvariti kvalitetniji uvjeti a liječenje pacijenata ali i rad medicinskog osoblja, zajednički su finansirali Vlade Švicarske i Kantonalna bolnica Bihać a implementiran je od strane Danskog vijeća za izbjeglice.

Podsjećamo, Ambasada Švicarske u BiH već godinama daje podršku zdravstvenom sektoru u BiH i uspješno sarađuje s zdravstvenim ustanovama na realizaciji brojnih projekata. Među najznačajnijim bili su nabavka respiratora, dijagnostičkih testova na Covid-19 i zaštitne opreme za bolnice u cijeloj zemlji. 

I u USK ova ambasada je dokazani partner i dugogodišnji donator uz čiju pomoć je znatno poboljšana zdravstvena zaštita u Kantonalnoj bolnici i domovima zdravlja širom kantona.