Direktor škole u Hrvatskoj zaposlio kćerku, javnost osudila ovaj potez, a on se pravda: "Pa nije mi više kćer, udala se"

 .
Prije nego je postao direktor škole, Vuksan je u njoj zaposlen na mjesto pedagoga.

 

Tonći Vuksan (HDZ) godinama je bio načelnik Podbablja, male općine u dalmatinskom zaleđu. Danas je direktor osnovne škole u Zagvodu. U prosvjetu je otišao kad je Općina dosegnula vrtoglave milionske gubitke.

 

Ako je vjerovati diplomi, Tonći Vuksan studirao je nevjerovatnih 27 godina. Pedagogiju u Zadru upisao je 1980., a završio 2007. godine.

 

Vuksan se, kako su pričali njemu bliski ljudi iz Zagore, voli hvaliti prijateljstvom s Momirom Karinom, pomoćnikom ministra obrazovanja. Kad su se lani provjeravale diplome u školstvu ova Vuksanova nije bila upitna. Nikom nije bilo čudno da je čovjek mogao nastaviti fakultet nakon više od dvije decenije.

 

Prije nego je postao direktor škole, Vuksan je u njoj zaposlen na mjesto pedagoga. Iako ranije imao takvog radnog iskustva, osim ako nije bio pedagog u HDZ-u.

 

Tonći Vuksan danas ima i nevjestu te nećakinju koje rade u prosvjeti. A od nedavno je i njegova kći, koju se može pronaći na fotografijama sa stranačkih skupova u majici s logom HDZ-a, ali i na kandidacijskim listama i objavama Mladeži HDZ-a Podbablje, baš prije par dana primljena da radi u školi u kojoj je on direktor. U računovodstvu. Iako žena nema takvog radnog iskustva. Što znači da će vlastitom ocu potpisivati putne naloge i slično.

 

- Ona se preziva Čapin, ja san Vuksan, kako vi to ne znate?! Nije ona meni više kćer, ona se udala, otišla, kazao je između ostalog Vuksan.

 

- A sad da vam kažem o mojoj kćeri; završila je fakultet prije 13 godina, radila u osiguranju, na sezoni u trafikama, trgovinama, sve po par mjeseci. 13 godina je povremeno na birou. Neka meni netko kaže kako će moja kćer živjeti? Ali ja vam moram otvoreno reći; da se ja neću potruditi kod kolega i ovih..., pa to bi bilo suludo! Nemojte me krivo razumjeti, da ja za nekoga drugoga tražim, a ne za svoju kćer, to...!, rekao je Vuksan.