Fazlić: “Ako je direktor Šuma iz Cazina, onda direktor Zavoda treba biti iz Bihaća”

Gradonačelnici Bihaća i Cazina te načelnici Bužima i Bosanskog Petrovca u prošloj izbornoj godini formirali su Pokret za modernu i aktivnu Krajinu. Zajedničkim snagama osvojili su osam mandata u Skupštini USK-a. Sada je došlo do cijepanja i stvaranja nove stranke u Krajini.

Pokret je prerastao u stranku da bi se, kako kažu, ravnopravno borili sa ostalim političkim subjektima za interese građana, ali i za raspodjelu državnih fotelja i budžetskih sredstava.

“Svaki politički rad se svodi na to da li ste pozicija ili opozicija i do sada smo bili dio većine, ali se sada želimo čvršće pozicionirati”, kaže zastupnik Zikrija Duraković (POMAK).

Predsjednik POMAK-a Bihać Šuhret Fazlić poručuje – ako je direktor Šuma iz Cazina, onda direktor Zavoda treba biti iz Bihaća, prenosi Usnovosti.ba.

U A-SDA ne vide ništa sporno u izdvajanju dva zastupnika i ne strepe od nove većine.

“Svi se bore za bolje pozicije. Ako neko smatra da se može bolje pozicionirati i boriti, mi to uvažavamo”, ističe zastupnik Rasim Pajić (A-SDA).

Prostora za novu većinu ne vidi predsjedavajući Skupštine Agan Bunić, nekadašnji kadar SDA, a sada SBB-a: “Mislim da ne treba praviti pritisak – ko nađe 16 ruku, neka ih donese i ja ću odmah odstupiti, a tako i Vlada kantona”.

A u SDA, nakon potpisivanja sporazuma na državnom nivou sa SBB-om i DF-om, nastavljaju raditi na novoj većini i u kantonu, gdje im nedostaju tri zastupnika, ne računajući laburiste, sa kojima niko ne ide u zvaničnu koaliciju. Spremni su biti, kako kažu, široke ruke, pa ako treba – dati i Zavod zdravstvenog osiguranja.

“Mi smo spremni razgovarati o svemu što je u interesu građana. Ako imaju kvalitetan kadar, spremni smo na dogovore”, poručuje zastupnik Jasmin Musić (SDA).