Diverzanti objavili prvi video akcije u Belgorodu: Snimak prikazuje kukavičluk ruske vojske

23232323
Diverzantske skupine "Ruski dobrovoljački korpus" i "Sloboda Rusiji" objavile su prvi videosnimak u kojem se detaljno mogu vidjeti njihove aktivnosti tokom boravka na teritoriji Rusije, tačnije u regiji Belgoroda.

Kako su naglasili iz organizacije "Sloboda Rusiji", video koji je objavljen prikazuje kako aktivnosti ruskih diverzanata, tako i reakciju ruske vojske.

"Snimak pokazuje kukavičluk i neprofesionalizam ruskih trupa. Imajući brojčanu nadmoć, djelujući na njima poznatoj teritoriji, vojnici Oružanih snaga Ruske Federacije su se u panici skrivali i ispod ograda. Snimak pokazuje vojnike koji se kriju u napuštenim stambenim zgradama", naveli su ruski partizani.

Poručili su kako su tokom ulaska u Belgorodsku regiju uništili rusku vojnu opremu.

"Htjeli su da se igraju žmire, ali naši vojnici se igraju bolje. Tu je prikazana i uništena oprema koja više neće ići ruskim putevima i uništavati ukrajinske gradove. Za Rusiju. Za slobodu", poručili su.

Tokom obraćanja javnosti u čevrtak, ruski diverzanti su uputili poruku i ruskim opozicionarima.

"Borimo se za oslobođenje ruskog naroda od antinacionalnog režima. Borimo se za slobodnu budućnost. Možete raspravljati i osuđivati naše metode i stavove, ali u ratnoj realnosti ste bespomoćni. Vi pravite nove ustave, zakone, crtate granice, ali nemate apsolutno nikakve veze sa pravom borbom protiv režima. Ruski dobrovoljački korpus vodi ovu borbu", stoji u objavi ruskih diverzanata.

 

Foto : Telegram