Divljao po cesti brzinom većom od 160 na sat, građani bijesni (VIDEO)

divljanje
Društvenim mrežama proširila se snimka divljanja autom kroz karlovačko naselje Turanj. Na snimci se vidi kako vozilo ubrzava od 137 do 162 km/h dok se u pozadini čuje treštanje narodne muzike.

 

Vrijeme nastanka videa nije poznato, ali Radio Mrežnica piše vjerojatno nedavno, zbog snijega koji se vidi uz cestu. U trenucima auto prelazi na suprotnu stranu ceste.

“Zbog takvih prosvjeduju već godinama”

Davor Boljkovac, načelnik Postaje prometne policije Karlovac, kaže da je brzina prekoračena za 87 do 112 kilometara na sat: “Zasad ne možemo govoriti jer postoji kriminalističko istraživanje, policija će po završetku podnijeti adekvatno pismeno protiv počinitelja”.

Turanjci prosvjeduju i progovaraju već pet godina protiv sličnih počinitelja, a prošle su godine trebali dobiti obilaznicu koja bi takve skrenula mimo naselja. Još čekaju.

“U petom mjesecu sigurno idemo u nove prosvjede jer tolerancije više nemamo”, rekla je Nataša Lemić, predsjednica udruge Naš Turanj i jedna od predvodnica u inicijativi Obilaznica koja život znači, piše Dnevnik.hr.

Mještani su počeli prosvjedovati kad je na pješačkom prijelazu poginuo desetogodišnjak. “Događa se svašta, prolasci kroz crveno gdje je škola, prolasci djeci ispred nogu kad se upali zeleno. To ne mogu shvatiti”, požalila se Lemić.

Roditelji su zabrinuti za svoju djecu. “Mora poslati poruku da je stigla u školu, bilo ujutro ili popodne”, rekla je Suzana Sabljarić.

Kamere trenutačno nema u kućištu pa je mir jedino kad na cesti stoji policija.