Dizdarević: KCUS više nije institucija, nego privatna kuća

Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije i dosadašnji uposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dobio je otkaz u ovoj instituciji.

Dizdarević je prilikom gostovanja na N1 kazao da KCUS više nije institucija, nego "privatizirana kuća".

"To više nije institucija, nego privatizirana kuća u kojoj Izetbegović manipulira s ljudima. Ja sam jutros krenuo da operišem, kako inače to činim i dobio sam otkaz. Pogledao sam to, nazvao svoju advokaticu i pokazao joj to i dobro smo se nasmijali. Iz obrazloženja se navodi da sam ja odbio pacijenta, te da se neka doktorica žalila i ja se faktički s njom fizički obračuinao. Radi se o jednom cirkusu. Ona ne zna svoj posao, ruši zdravstvo, nauku i medicinu", kazao je.

Sukob sa menadžmentom?

"Ja sam u sukobu sa svima koji atakuju na mene, rade nezakoniuto i nepošteno. Bio sam u sukbou sa menadžmentom i sve sam ih dobio na sudovima", kazao je Dizdarević i dodao:

"Bio sam na bolovanju po zakonu koliko treba da budem. Ona je na nezakonit način ušla u moj dosije. Bio sam u zakonskim okvirima na bolovanju i ja sam tužio direktora Zavoda Turkovića i trenutno traje spor, jer se radi o upravnom sporu".

Da li se smatrate kao bahat i arogantan čovjek?

"To je pitanje neprikladno, to je pitanje ad hominem. Ja sam fokusiran na posao, znalac svog posla, to je moj životni projekt. Da li sam arogantan i bahat pokazuju rezultati moga rada. Ja sam oštar kada treba".

Uskoro video.