DJ-u slomili ruku u Hrvatskoj: "Ne mogu da vjerujem da sam udaren zato što sam homoseksualac"

.
Na ovom sam festivalu od prvog njegovog održavanja i neću dopustit da to utieče na moju sliku o njemu ni na moju sliku o Hrvatskoj, poručio je

 

DJ Pierre Hache, poznatiji pod umjetničkim imenom Kiddy Smile, doživio je incident na festivalu u Hrvatskoj sa nepoznatom osobom iz publike. Muškarac je, kako navodi Smile, prvo vrijeđao njegovog prijatelja, a zatim i njega.

- Ne mogu da vjerujem da moram da se oglasim o ovome, ali mislim da je bitno da se zna šta se dogodilo. Osjećaji su mi pomiješani, a ruka slomljena - započeo je.

- Nastupao sam na jednom festivalu u Hrvatskoj, a mog su prijatelja nazivali pogrdnim imenima zbog njegove seksualne orijentacije. Neki muškarac ga je napao, a on je već imao loš dan. Prišao sam mu i pitao ga zašto je prozivao mog prijatelja. Ovo se sve dogodilo u bekstejdžu. Muškarac je imao narukvicu za izvođače, pa sam ga pitao s kim je došao. Počeo je da viče na mene i udario me. Pokušao sam da ga zaustavim, ali me udario još jednom. Tada sam izgubio kontrolu i srušio sam ga na pod. Došlo je obezbjeđenje i smirilo ga. Bio sam vrlo uznemiren jer sam bio na lijepom festivalu i super se provodio sa svojim prijateljem. 

Ne mogu da vjerujem da sam udaren zato što sam homoseksualac. Primio sam dva udarca jer sam razmišljao o tome u kakvu ću se poziciju dovesti kao izvođač ako udarim nekoga na festivalu, a pri tome sam druge rase i „queer“.

Na ovom sam festivalu od prvog njegovog održavanja i neću dopustit da to utieče na moju sliku o njemu ni na moju sliku o Hrvatskoj. Vratit ću se i bolje me nemojte zezati i dirati mi ruke jer su mi one potrebne za posao - naveo je.

Inače, DJ-ja na društvenim mrežama ima više od 86.000 pratilaca. Dolazi iz Francuske gdje je poznat i kao plesač, glumac, ali i po pojavljivanju u televizijskim emisijama.