"Djeca neće u školu dok ministar Cikotić ne počne vraćati migrante, to nije sexy ideja..."

Imigranti
Nedugo nakon objave odluke na društvenim mrežama uslijedile su brojne reakcije o odgađanju nastave, prije svega zabrinutih i ogorčenih roditelja djece iz Velike Kladuše


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko - Sanskog kantona donijelo je odluku da nastava u ovom kantonu za školsku 2020./2021. godinu počne 7. septembra.
Nedugo nakon objave odluke na društvenim mrežama uslijedile su brojne reakcije o odgađanju, prije svega zabrinutih i ogorčenih roditelja djece iz Velike Kladuše, Općini u kojoj je sigurnosna situacija posljednjih sedmica vrlo napeta zbog migrantske krize.
- Molimo sve roditelje, građane općine Velike Kladuše i Unsko Sanskog kantona, da ne puštaju svoje mališane i djecu u školu od 7. 9., sve dok Vlada Federacije i Vlada USK ne riješi problem migranata u USK. Očistite naš grad, ulice i mjesne zajednice od migranata, lopova, narkomana, ubica, silovatelja. Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, zatvaraj migrante i počni ih vraćati u matične zemlje Indija, Pakistan i ostale. To nije nikakava, ”sexy ideja”, kako ti kažeš, to je naš zahtjev i ako neće država riješiti taj problem, hoćemo mi kao narod US i države BiH, uzeti stvari u svoje ruke - navedeno je između ostalog u jednom takvom statusu. 

Ovaj status na Facebooku, vrlo brzo se proširio i podijeljen je više od 630 puta.