Dječak spasio život motociklisti: Skinuo majicu i zaustavio mu krvarenje

asd
Njemačka policija pohvalila je 10-godišnjeg dječaka Leonarda koji je u Unterbreizbachu u njemačkoj saveznoj državi Tiringiji spasio život vozaču motora

Leonard je jedne večeri početkom juna slučajno vidio kako se motociklista zabio u ogradu od bodljikave žice. Nije je vidio zbog mraka i smanjene vidljivosti. Dječak je odmah dotrčao do njega i brzom reakcijom mu spasio život.

“Muškarac je 2. juna u večernjim satima vozio svoj motor i iznenada se zabio u bodljikavu žicu. Dječak Leonard je odmah intervenisao. Skinuo je svoju majicu i pritisnuo ranu kako bi zaustavio krvarenje. Ovim herojskim činom uspio je da spriječi obilno krvarenje zbog teških povreda koje je muškarac zadobio”, napisala je policija na Facebooku.

Leonard je vikao kako bi dozvao pomoć, a čuo ga je prolaznik koji je odmah nazvao hitnu pomoć. Motociklista je odvezen u bolnicu i u potpunosti se oporavio.

Kao nagradu za hrabrost, Leonard je dobio vaučer za kupovinu elektronskih uređaja, nekoliko policijskih stvarčica kao suvenire i posjetu policijskoj stanici gdje su mu dali da razgleda i patrolno vozilo.

“Leonard se zaista može ponositi sobom i svojim nastupom, jer mnogi vjerovatno ne bi reagovali tako pažljivo i razborito”, saopštila je njemačka policija.