Dječija Nova godina obradovala najmlađe Sanjane- podijeljen veliki broj novogodišnjih paketića

.

Općinska organizacija Crvenog križa Sanski Most upriličila je jučer u svojim prostorijama podjelu humanitarnih paketa za socijalne kategorije, kao i novogodišnjih paketića za mališane.

Kako bi novogodišnje praznike uveličali socijalno ugroženim sugrađanima, danas su organizovali podjelu humanitarnih paketa koje su donacija firme „Violeta“ te Crvenog križa Federacije BiH. U proteklim danima Omladinska organizacija Crvenog križa organizovala je akciju pod nazivom „Jedno dijete, jedan slatkiš“, kojom prilikom je obezbjeđen veliki broj novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Uz prisustvo Djeda mraza i volonterki Crvenog križa, paketići su svečano uručeni mališanima. Ovim aktivnostima volonteri Crvenog križa Sanski Most krunisali su još jednu uspješnu godinu u kojoj su realizirali veliki broj projekata i različitih humanitarnih aktivnosti.

Zabavnim programom i dodjelom paketića za najmlađe, u Sanskom Mostu obilježena je dječija Nova godina, a ova manifestacija koja je upriličena u malom parku na Zdeni, okupila je veliki broj djece i njihovih roditelja.

Prostor u malom gradskom parku je bio rezervisan za najmlađe gdje je vladala velika gužva, a uz paketiće, poklone i slatkiše, naši najmlađi sugrađani su uživali uz bogat zabavni program

Događaj organizovan u sklopu prazničkog festivala „Zimska čarolija“, koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom općine Sanski Most.