Djed mališana ubijenih u cetinjskom masakru: Da nam je makar jedno dijete ostavio

cetinje

Nije ubio samo moje unuke i snahu, on je ubio sve nas, jecajući kaže Pero Martinović

Nije ubio samo moje unuke i snahu, on je ubio sve nas, jecajući kaže Pero Martinović, djed Marka (8) i Mašana (11),koje je na Cetinju ubio monstrum Vuk Borilović (34) tokom krvavog pira prošlog petka, piše Kurir.

- Mojim unucima je otkinuo glavu karabinom! Svima je pucao u glavu. Makar da nam je jedno dijete ostavio - dodaje Martinović poslije sahrane unuka i snahe Nataše (35) i nastavlja:

- Moj sin Miloš, snaha Nataša i unuci živjeli su kod njega kao podstanari. Meni su Borilovići rođaci. Nikakve svađe nije bilo između njih, kao što se priča. Sve je to laž. Ma, gorke riječi nije bilo. Sve je bilo normalno. Moji su bili dobri sa njihovom djecom, ništa nije slutilo na ovo zlo.

Prvo zvao njegovog sina

Djed pobijenih mališana kaže da je Vuk tri-četiri dana prije masakra sklonio suprugu L. B. (35) i djecu u Tivat.

- Znam da se čudno ponašao u posljednje vrijeme. Prebio je kolegu, oštetio mu auto i gađao mu kuću. Tu je zatajila vlast, da su ga stavili u zatvor - ističe neutješni čovjek.

Petar kaže da je Borilović poslije masakra pozvao najprije njegovog sina Miloša, kome je rekao da je ubio svoju i njegovu familiju.

- Nakon toga je pozvao suprugu Milana Mitrovića da joj kaže da joj je ubio muža - kaže djed ubijenih mališana.

"Da je ostao živ..."

Na pitanje da li nekoga krivi za smrt svojih najbližih, Pero odgovara:

- Nema koga da krivimo kada je on mrtav. Ne krivimo njegovu majku. Da je on živ, onda bi to bilo drugačije.

Povodom informacije da je Vuk Borilović sahranjen tajno i van Cetinja, Pero kaže da nije ni mogao da bude sahranjen na nekom od grobalja na kojima počivaju njegove žrtve.

Majka Vuka Borilovića, Svetlana, od petka ne može da se povrati od šoka.

- Ne mogu da shvatim da je moj sin to napravio. Nije sa rođacima i komšijama bio u svađi. Jeste imao probleme na poslu. Moj sin nije bio psihički bolestan i nije trebalo da ide kod psihijatra - jedva je prozborila majka masovnog ubice.

Ova žena dodaje i da se njen pokojni sin "lijepo slagao sa suprugom", a na pitanje gde se ona sada nalazi, uslijedilo je samo: "Ne znam".

Svetlana je otkrila da je njen sin sahranjen van grada.

- Ništa više neću govoriti. Samo policiji - kroz plač je rekla Svetlana.

Izvor: