Djevojčica prijavila oca i brata: Tjerali je da skida odjeću nakon čega su je gledali, pipkali i mazili

Policija u Šabcu uhapsila je muškarca iz okoline Bogatića koji je osumnjičen da je seksualno uznemiravao svoju kćerku (13), i to zajedno sa svojim sinom i djevojčicinim starijim bratom koji je također priveden.

Njih dvojica su osumnjičeni za djelo nedozvoljene polne radnje. Kako "Kurir" nezvanično saznaje, djevojčica je najmlađi član višečlane porodice, koju je, kada je imala godinu i po dana, krstio tadašnji ministar policije i predsednik SPS Ivica Dačić. 

Jezivi slučaj zlostavljanja policiji prijavila je nastavnica osnovne škole koju djevojčica pohađa nakon što joj se ona požalila. Djevojčica je, navodno, prvo pokušala razgovarati sa majkom, ali joj ona nije željela pomoći, odlučila je sve ispričati nadležnima u školi - navodi izvor "Kurira". 

Kako je ispričala, otac i brat su je tjerali da skida odjeću nakon čega su je gledali, pipkali i mazili. 

- Kasnije je dodala da je otac pod dejstvom alkohola dodirivao po stomaku i grudima. Kako je otac, prema tvrdnjamaa djevojčice, često bio pijan, ovo je postalo uobičajeno, nekad čak i 4 do 5 puta sedmično. 

Ona je ispričala i kako je brat nije tjerao da se skida, ali da je neprikladno dodirivao. Djevojčica je nadležnima ispričala i da je po kući morala raditi sve poslove. Zbog posla nije redovno pohađala nastavu, a naposlijetku je pobjegla kod sestre u obližnje selo. 

U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad, a djevojčica je smještena u porodicu svoje sestre u selu kod Sremske Mitrovice.