Djevojčica ubijena dok se igrala na ljuljački, upucani i roditelji

policija
Djevojčica ubijena dok se igrala na ljuljački, upucani i roditelji

 

Porodica Tornon (Thornon) u subotu je u vrtu svog doma u selu Saint-Herbot pripremala roštilj, a djevojčice su se igrale na ljuljačkama, kada im je prišao muškarac i počeo pucati iz pištolja, a jedanaestogodišnja Solin (Solenne) preminula je na licu mjesta.

 

 

 

Njen otac Adrien (52) upucan je u glavu, nakon čega je prevezen u bolnicu i još uvijek je u kritičnom stanju.

Njena majka Rejčel (Rachel, 49) je upucana u glavu i leđa, ali je izvan životne opasnosti. Osmogodišnja Seleste (Céleste) je uspjela bez povreda pobjeći kod komšija, koji su pozvali policiju.

 

 

Javna tužiteljica Karin Hejli (Carine Halley) rekla je da je uhapšen 71-godišnji Nizozemac i da je njegova supruga ispitana. Francuski su mediji saopćili da su dvije porodice bile posvađane zbog komada zemlje.

Preliminarni dokazi, objasnila je hejli (Halley), ukazuju da se osumnjičenik pojavio niotkud i više puta pištoljem zapucao u smjeru žrtava.

- Motivi ove tragedije još nisu poznati. Čini se da su komšije više godina bili u sukobu zbog komada zemlje između njihovih posjeda - rekla je.

Margarita Bleuzen (Marguerite), gradonačelnica Plonévez-du-Faou, rekla je da je napad povezan s trogodišnjom komšijskom svađom oko zemlje i buke.

- Dobro smo poznavali porodicu. Svake godine se organizira seosko slavlje i uvijek bi došli. Potpuno je nezamislivo upucati dijete. Ovo se dogodilo bez upozorenja. Niko ne može razumjeti kako se ovo moglo dogoditi - napomenula je vidno potresena, izvijestio je Guardian.