U Zagrebu napadnuta ravnateljica. Djevojka ju gurnula na tlo, mladić razbio staklo

c

PRIJE dva dana u zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi dogodio se napad na ravnateljicu kada je dvoje mladih, koji nisu učenici škole, upozorila da ne puše u školskom dvorištu.

Ravnateljica je zatekla dvoje mladih kako puše u sjenici u dvorištu škole. Upozorila ih je da to u prostoru škole nije dopušteno i da trebaju otići, javlja HRT. Nakon što su odbili izaći iz škole, ravnateljica je rekla da onda mora pozvati policiju, a rasprava se, kaže, pretvorila u napad. Djevojka je otela mobitel ravnateljici i gurnula je na tlo.

Pristigao je domar, zatvorio vrata škole, pozvane su hitna i policija. Mladić je rukom razbio staklo i, ozlijedivši se, pobjegao.

"Ministarstvo najoštrije osuđuje svaki oblik i vrstu nasilja, a pogotovo ako se radi unutar ili u blizini odgojno-obrazovnih ustanova. Škole moraju biti sigurna i poticajna okruženja za svoje učenike, ali i djelatnike, mjesta nulte tolerancije na neprihvatljive oblike ponašanja", ističu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Podignute kaznene prijave

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv maloljetnice čiji su identitet utvrdili, a odvjetnik škole podnio je i kaznenu prijavu protiv dvojca.

I u školi i u strukovnoj udruzi ravnatelja skeptični su oko toga kako će ovaj slučaj završiti.

"Svi ravnatelji i nastavnici se osjećaju jako nezaštićeno. Mi smo na udaru djece, roditelja, svih", kaže Jadranka Pejčić, ravnateljica Drvodjeljske škole Zagreb.

Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, kaže kako treba pružiti podršku i ravnateljici, ali i učenici koja je to počinila kako bi osvijestila koliko je to neprihvatljivo ponašanje i da bude svjesna da mora snositi posljedice za svoje ponašanje.