Djevojka kojoj je prijatelj dao drogu bila je teško bolesna. Policija istražuje sve mogućnosti

Tragično je preminula prošlog petka 20-godišnja studentica u jednom zadarskom podstanarskom stanu. Njezin prijatelj koji je, iako joj je pozlilo dva dana ranije, tek u petak pozvao policiju je uhićen i kazneno prijavljen.

Kazneno gonjen bit će i diler koji mu je dan ranije prodao marihuanu, a koju je ovaj dao studentici. No, studentica je prema tvrdnjama iz zadarske policije bila i bolesna i obrada ovog tragičnog slučaja će se nastaviti. - Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela - priopćili su iz zadarskog državnog odvjetništva, prenosi Večernji List.

- Krim istraživanjem je pak, kako doznajemo iz zadarske policije, utvrđeno da je 22-godišnjak tog popodneva kupio drogu marihuanu od 21-godišnjaka, koju je potom dao na uživanje djevojci. - Dva su dana boravili u 22-godišnjakovom podstanarskom stanu u Zadru, gdje je pokojnoj u četvrtak ujutro pozlilo, a 22-godišnjak nije zvao HMP sve do petka kada je pokojna izgubila svijest. Prema našim informacijama iz bolnice ona je bila ozbiljno bolesna, a od čega je točno preminula mi još uvijek ne znamo i to će se utvrditi vještačenjem. Također tek treba utvrditi je li njezin prijatelj znao da ona ima zdravstvenih problema - rekli su nam iz zadarske policije. U bolnici nismo uspjeli dobiti potvdu ovu informacije. U stanu, kako doznajemo, stanuje i 24-godišnjak koji nema veze s ovim događajem, a kod njega je pronađena manja količina marihuane i slijedi mu optužni prijedlog.

- Protiv 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog omogućavanja uživanja droge i nepružanja pomoći. Po nalogu suca istrage pretragom stana kod 21-godišnjaka je pak pronađeno oko 27 grama marihuane namjenjene prodaji, digitalna vaga i manji novčani iznos - rekao nam je šef krima PU Zadarske Bore Mršić. Inače, također u stanu 21-godišnjaka zatečen je i njegov prijatelj u posjedu manje količine marihuane, a isto tako neposredno prije ulaska u stan zatečen još jedan 22godišnjak koji je upravo od 21-godišnjaka kupio manju količinu marihuane. - Protiv 21- godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog prodaje i posjedovanja droge namjenjene preprodaji - zaključio je Mršić.