DNZ BiH – Krajiška stranka: „Krajina – Evropska kapija BiH“

Zahvaljujući svome geo-strateškom položaju i velikom broju naših građana u Evropi, Krajina s pravom ima sve pretpostavke da nosi epitet zapadne kapije BiH u Evropu.

Mi u DNZ-u BiH – Krajiškoj stranci smo svjesni da Krajina danas nema ovaj epitet, isključivo iz razloga političkog nejedinstva i političkog sljepila poslijeratnih predstavnika Krajine u višim organima vlasti u BiH.

 

Vođena snagom geo-strateškog položaja Krajine, interesima naših ljudi u Evropi i interesima građana Krajine, DNZ BiH – Krajiška stranka će u svome političkom djelovanju slijediti potpuno opravdan cilj, Krajina – Evropska kapija BiH, na koji se naslanja potreba bolje saobraćajne i komunikacijske povezanosti Krajine sa drugim centrima u BiH i Evropi, izgradnje bolje granične infrastrukture za prelaz roba i ljudi, te za promociju Krajine kao Evropske kapije BiH.

 

Za DNZ BiH – Krajišku stranku nije prihvatljivo da se Krajina, umjesto kao Evropska kapija u BiH danas promovira sa kilometarskim  kolonama koje čekaju na ulazak i izlazak iz BiH i po statusu tvrde granice koja je posljedica pretvaranja Krajine u kamp za ekonomske i političke migrante.