Dobar nastup Bišćanina Sanela Midžića u emisiji Bez straha i cenzure: Emisiju obilježila žustra rasprava (VIDEO)

U 31. izdanju emisije Bez straha i cenzure, ovog puta, tema je bila Politika i mladi te kako studenti rješavaju svoje probleme.

Stanje u visokom obrazovanju je iz godine u godinu sve lošije. Politika je ušla u sve pore našeg društva, pa i u obrazovanje. Upravo o ovoj temi vođena je žustra rasprava u emisiji „Bez straha i cenzure“ koju će gledatelji TV1 imati priliku pogledati u ponedjeljak u 21 sat.

Gosti emisije Đorđe Marilović, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Dževad Adžem, profesor odbrane i sigurnosti, te studenti Harun Jasika i Ante Kelavić iz Sarajeva, Anja Grubačić iz Banja Luke i Sanel Midžić iz Bihaća, koji su većinom politički aktivni, sučeljavali su svoja mišljenja o opštem stanju u državi i obrazovanju, o razlikama u Republici Srpskoj i FBiH, stavovima mladih iz jednog entiteta prema mladima iz drugog, te kako bh. društvo posmatra i tretira bilo koju vrstu različitosti.

Dobar nastup imao je Sanel Midžić koji ostale učesnike nije ostavio nimalo ravnodušnim.

I ranije su u ovoj emisiji gostovali mladi iz Unsko sanskog kantona: Elvin Okugić i Muhamed Kozlica, koji su govorili o problemima u visokom obrazovanju.