fbpx DOBRI LJUDI, USPJELI SMO: Prikupljena novčana sredstva za liječenje Muhameda Talića iz Sanskog Mosta

DOBRI LJUDI, USPJELI SMO: Prikupljena novčana sredstva za liječenje Muhameda Talića iz Sanskog Mosta

Home

DOBRI LJUDI, USPJELI SMO: Prikupljena novčana sredstva za liječenje Muhameda Talića iz Sanskog Mosta


Sanski Most je ispričao najljepšu priču, priču o jedinstvu, velikom srcu i zajedništvu. Ujedinili su svi, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, i to je najveća pobjeda ovoga događaja, pobjeda za Muhameda i njegovu borbu.

Dobri ljudi, uspjeli smo! Prikupljeno je potrebnih 225.000 eura za liječenje dječaka iz Sanskog Mosta oboljelog od leukemije, koji je ujedinio Krajinu, ali i cijelu BiH!

Muhamed je do nedavno bio sretan i zdrav 14-godišnjak koji je odličan u školi, talentiran nogometaš, koji sanja da jednog dana nosi dres Reprezentacije BiH. Roditelji dječaka bili su u šoku kada su saznali da njihov sin boluje od leukemije. Oboje su nezaposleni i imaju još troje male djece i nisu u financijskoj situaciji da plate troškove Muhamedovog liječenja. Da bi pobijedio ovu tešku bolest, neophodno je liječenje u Njemačkoj gdje bi se izvršila transplantacija koštane srži. Troškovi cijelog liječenja iznose 225.000 eura koje porodica Talić, nažalost, nije bila u mogućnosti sama prikupiti. 

Priča o Muhamedu i njegovoj borbi za život obišla je Bosnu i Hercegovinu i u vrlo kratkom vremenu nastala je čitava armija dobrih ljudi koji su se ujedinili i doveli do sretnog završetka ove životne priče. 

Hvala svima koji su omogućili ovom malom dječaku da i dalje sanja velike snove i dobije mogućnost da ih i ostvari.(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Wed, 14/06/2017 - 08:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top