Dodik: Cilj protivnika je da imaju izvještaj pomoću kojeg bi dalje satanizirali RS

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci, na posebnoj sjednici koja je posvećena Izvještaju Vlade RS iz 2004. godine o događajima u i oko Srebrenice u periodu između 10. i 19. jula 1995. godine, da je njegov zadatak da osigura da se dođe do istine.

- Nijedna istina ne smije biti skrivena, bez obzira na to o kome se radi. Parlament mora tražiti sveobuhvatan izvještaj u kojem će se naći i srpske žrtve. Nezakonita moć visokog predstavnika imala je zadatak da žigoše srpski narod. Pravde za srpske žrtve nema. S vremena na vrijeme pojave se događaji koji nas uvjere da ne smijemo prihvatiti nepravdu - istakao je Dodik.

On je dodao da se mnogo toga dešavalo prije i poslije julskih dešavanja u Srebrenici, a priča o "navodnom genocidu" nastavlja se i dalje. On je podsjetio da je Ruska Federacija stavila veto na prijedlog Velike Britanije da se donese Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

- Cilj protivnika RS je da imaju izvještaj pomoću kojeg bi dalje satanizirali RS. Munira Subašić je uručila spisak od 22.000 njemačkom tužiocu Klausu Zornu. Šta reći poslije optužnice i presude koje su izrekle "Majke Srebrenice"? Muslimanski portali su već počeli objavljivati taj spisak.