Dodik: Hitler je rekao Paveliću da mora da bude netolerantan prema Srbiji

Dodik
Jasenovac je jedino oslobođen time što je 100 logoraša uspjelo da izađe i svjedoči o tome, poručio je Dodik

redsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zamolio za pomoć opštinama Bosanska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar, koje imaju sistemski problem finansiranja i razvoja.

Dodik je nakon sastanka zvaničnika RS i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa načelnicima ove četiri opštine, rekao da je posebnu pomoć potrebno pružiti opštini Bosanska Dubica i Kostajnica koje su nedavno pogođene zemljotresom.

On je naveo da to do sada nije bilo sistematski uređeno, te da je na mnogim mjestima zanemareno stradanje Srba od strane ustaša.

 

Jasenovac je bio živ pet mjeseci

- Ta ustaška država nije nikakva takozvana država, to je država koju su, mnogo godina prije, formirali da bi se bavili ubijanjem Srba svaki dan -istakao je Dodik.

On je podsjetio da se to dešavalo i u Jasenovcu gdje su Srbi ubijani više od četiri godine.

- Jasenovac je bio živ pet mjeseci nakon oslobođenja Beograda i tamo su se nesmetano vršili zločini nad Srbima, a tadašnje komunističke vlasti nisu poduzele ništa kako bi oslobodile Jasenovac. Jasenovac je jedino oslobođen time što je 100 logoraša uspjelo da izađe i svjedoči o tome - poručio je Dodik.

Pročitao je, napominje, da je Hitler rekao Paveliću da mora da bude netolerantan prema Srbiji i da ih "očisti" u narednih 50 godina.

Volim svoj narod

- Tih 50 godina se dogodili krajem devedesetih godina prošlog vijeka. Naši partneri iz međunarodne zajednice ne mogu da razumijju naše probleme u BiH - kaže Dodik.

Ono što je strašno na tom mjestu je, ističe Dodik, tišina.

- Volim svoj narod, Republiku Srpsku i Srbiju. Ne mrzim nikoga i želim da živimo u miru. A naš sinonim za mir je Republika Srpska. Srbija i RS su garancija mira na Balkanu - kazao je Dodik.