Dodik: Ivanić se otvoreno stavio u funkciju odbrane Britanaca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić otvoreno stavio u funkciju odbrane britanskih obavještajaca, jer su "došli da njemu prave atmosferu pred izbore za njegovu podobnost kod naroda" i zato je, vjerovatno, žestoko stao u njihovu odbranu.

- Jasno je da je on kao član Predsjedništva BiH propustio da odgovori kako je moguće da nadležni ne progovore nijedne riječi o dolasku Britanaca. BiH je suverena i valjda bi neko za takvo nešto morao zatražiti saglasnost organa BiH. On se, naravno, nije sjetio da se upita odakle pravo Britancima da sami ubacuju i povlače vojnike u BiH kad god to hoće, jer je to, naravno, nemoguće - istakao je Dodik Srni.

Predsjednik manjeg bh. entiteta je ocijenio da se Ivanić u potpunosti stavio u funkciji pravdanja dolaska Britanaca i objašnjavanja kako to nije ništa, jer zna da su ti ljudi upravo tu da omoguće da on i njegovi poltroni lakše dobiju verifikaciju od naroda na predstojećim izborima.

- Činjenica je da su u BiH došli britanski specijalci za prisluškivanje / uznemiravanje, podmetanje i stvaranje vanrednih situacija i nije riječ o običnih 40 ''prašinara'', kako to želi da predstavi srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić - upozorio je Dodik, koji je predsjednik SNSD-a.

Na pitanje Srne da prokomentira Ivanićevu izjavu da "ne može da shvati da se taj moćni SNSD, koji toliko vjeruje u svoju snagu i historijsku ulogu, plaši 40 vojnika koji su se pojavili u BiH", Dodik je naglasio da se SNSD ne boji njih, već ukazuje na Ivanićeve propuste koje je napravio kao srpski član Predsjedništva BiH.

- SNSD ukazuje da Ivanić ne radi svoj posao kao što ga nije radio ni u protekle četiri godine. Ni sada Ivanić nije zatražio objašnjenje u vezi sa dolaskom Britanaca. Kako je moguće da se svi bave time, osim Mladena Ivanića, čiji je to posao. Sada ide i korak dalje pa tu priču prebacuje na Vijeće za provođenje mira, koje će održati sjednicu nakon izbora. To je opet jedna od podvala svojstvena Ivaniću i zato je sinoć pričao i iznosio razne izmišljotine - naglasio je Dodik.

Dodik je poručio Ivaniću da SNSD jeste moćan i jeste jak i da će to ostati i na sljedećim izborima, i nakon njih.

- Ivanić to savršeno dobro zna. Kao što i savršeno dobro zna da smo mi patriotska stranka, stranka koja brani interese Srpske, za razliku od Saveza za promjene, u čijem sastavu je i njegov PDP. Stoga, SNSD principijelno ne prihvata da bilo koji stranac dođe tu, da se bavi pitanjem izbora i ugrožava izborni proces sa stanovništva prava naroda da odlučuje i slobodno iskaže svoju izbornu volju, pa bili to i Britanci, koje Ivanić simpatiše, brani, s kojima se slaže i pokušava i nas da uvjeri u njihovu navodnu ''dobronamjernu'' ulogu - poručio je Dodik.