Dodik na sastanku sa ambasadorom Azerbejdžana bez zastave BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci s nerezidentnim ambasadorom Azerbejdžana u BiH Eldarom Hasanovim.

Zanimljivo je da je ovaj sastanak održan u kancelariji premijera RS gdje nije istaknut nikakav natpis da se radi o prostorijama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Takođe, na sastanku su istaknute zastave Azerbejdžana i Republike Srpske, a zastave BiH na ovom događaju nije bilo.

Kako je navedeno u saopštenju, predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio je ambasadoru na čestitkama koje mu je povodom izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH uputio predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev i rekao da će predano raditi na unapređenju odnosa BiH i Azerbejdžana na svim nivoima.

Razgovarano je o unapređenju i konkretizaciji privredne saradnje BiH i Azerbejdžana.

Image

Dodik i Hasanov suglasni su da postoji veliki prostor za dalje unapređenje odnosa BiH i njena dva entiteta s Azerbejdžanom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je ambasadora Azerbejdžana o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te ponovio stav da će se zalagati za poštovanje Ustava BiH i Opšteg okvirnog sporazuma za mir, u svom originalnom obliku, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.