“Bit će na ponos svih”: Dodik najavio izgradnju nove zgrade Skupštine RS-a

"Treba da izgradimo i novu zgradu Narodne skupštine RS-a koja će biti na ponos svih, kao što smo nekada, u gotovo nemogućim uslovima i nerazumijevanju, izgradili zgradu Vlade RS-a, koja je sada nezaobilazno obilježje ovog grada", rekao je Dodik

Lider SNSD-a i akuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je izgradnju i zgrade Narodne skupštine RS-a. Kako je istakao, bit će izgrađena po uzoru na luksuzni objekat zgrade Vlade RS-a u Banjoj Luci

Treba da izgradimo i novu zgradu Narodne skupštine RS-a koja će biti na ponos svih, kao što smo nekada, u gotovo nemogućim uslovima i nerazumijevanju, izgradili zgradu Vlade RS-a, koja je sada nezaobilazno obilježje ovog grada”, rekao je Dodik, Fokus.

Inače, zgrada Vlade RS-a završena je 2007. godine, a izvođač radova bila je firma “Integral inženjering“ iz Laktaša. Izgradnja dvije zgrade Administrativnog centra Vlade RS koštala je oko 200 miliona KM.

Nakon izgradnje ovih zgrada i SIPA je imala posla kada je 2009  godine Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj o navodno počinjenom krivičnom djelu Dodika i 14 ljudi iz RS a odnosi se na niz nepravilnosti u izgradnji zgrade Vlade RS i drugih zgrada.