Dodik neće oprostiti biračima koji su dali podršku Stanivukoviću

milorad Dodik
Nakon što je Draško Stanivuković, kandidat PDP-a, prema broju osvojenih glasova postao novi gradonačelnik Banja Luke, uslijedila je reakcija člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, svojstvena njegovom stilu izražavanja.

 

Naime, Dodik je rekao da u prvoj godini neće biti pokretanja smjene gradonačelnika ali da će vidjeti i tu opciju. Govorio je i o vođenju umjerene kampanje, dok je kampanja s druge strane bila prljava do te mjere da se neće podržati niti jedan prijedlog gradonačelnika.

Vidno nezadovoljan, Dodik je rekao i da će obustaviti investicije i finansijska sredstva sa nivoa RS-a prema Banja Luci.

Osvrnuo se i na obećanje Stanivukovića da će penzioneri i đaci dobiti besplatan gradski prijevoz, tvrdeći da će to podržati ali da ne zna kako to misli finansirati kao ni gradsko grijanje koje je do sada subvencionirano.

Dodik se nije zaustavio na tome već je rekao da će uzeti biračke spiskove i vidjeti gdje je Stanivuković dobio podršku kako bi prestao pomagati tim mjestima.

Također je dodao da neće oprostiti što glasači nisu dali podršku Igoru Radojičiću i da svako biračko mjesto koje nije dalo podršku Igoru neće moći računati na rješavanje tekućih problema.

Ovo je reakcija koja se od Dodika mogla očekivati s obzirom da je poznat po ovakvom ponašanju ali i izrazito bahatom izražavanju u svojim istupima.