Dodik ni u prisustvu patrijarha Porfirija nema mjere: Nije mu se svidjelo šta se govori pa je ispalio: "Ajd ne s*ri" - Imao je okršaj i sa Stanivukovićem?

.
Cvijanović nešto govorila i Stevandić, ali ništa bitno, dok je, kako navodi Lukač "mudro" ćutao

Posjeta srpskog patrijarha Banjoj Luci, imala je osim duhovne, i drugi karakter, koji se dešavao u Vladičanskom dvoru gdje je bila kafa za goste, a potom i večera za odabrano društvo iz crkve i politike.

Kako BN saznaje iz krugova bliskim crkvenim velikodostojnicima, a o čemu se priča i po Banjoj Luci, koliko-toliko, opuštenoj atmosferi nezaobilazna tema bila je aktuelno-politička situacija tokom koje je, a ko bi drugi, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao da svoje najnovije poteze približi patrijarhu, navodeći da je "sada momenat da RS se odvoji od muslimana i BiH", tvrdeći da je postalo neizdrživo jer "nam oni oteše sve, zemlju, vodu..."

Kazao je da problem prave i zapadnjaci, ali, kako je naveo, i neki Srbi, koje oni podržavaju.

Kako tvrdi izvor BN televizije, na Dodikovu priču oštro je reagovao predsjednik PDP Branislav Borenović, koji se, takođe zajedno sa gradonačelnikom Banje Luke (op.a. Draško Stanivuković), našao u tom društvu.

Borenović, je prema istom izvoru, prekinuo Dodika u elaboraciji i biranim riječima se obratio patrijarhu kazavši da to nije tako - što se Dodiku nije svidjelo.

Međutim, kako tvrdi izvor BN televizije, koji se našao na tom mjestu, Borenović je izrekao nekoliko rečenica koje su bila kontra Dodikovim, koji ga je pokušavao prekinuti dovikujući mu:

"Šta ti znaš i tako sve, kaže, u Milinom maniru...".

Rasprava i razgovor je trajao "malo Dodik, malo Borenović, a u to su se uključili i drugi prisutni, dok u jednom momentu Dodik nije rekao Borenoviću i to sve pred patrijarhom i ostalim crkvenim velikodostojnicima:

"Ajd, ne s*ri!".

Patrijrah je pokušavao da kaže da treba smirenim tonom i dijalogom rješavati nesuglasice, ali nije iznosio svoje stavove, više je slušao" tvrdi taj izvor i dodaje da je Dodik negodovao i na Stanivukovića, koji je podržao Borenovićeve stavove, kazavši da je ovo što se radi avanturizam i kockanje sa RS.

Međutim, Dodik, očito iznerviran činjenicom, da nije samo on "glavni" imao je "okršaj" i sa Stanivukovićem kome je zamjerio što, kriminaluzuje njega i njegovu djecu, tvrdeći da nema afera u Srpskoj o kojima "trubi" opozicija.

Pored crkvenih velikodostojnika na toj večeri bili su još i predsjednica RS Željka Cvijanović, kao i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Nenad Stevandić...

Na pitanje da li su se u raspravu oni uključivali, izvor BN televizije tvrdi da je Cvijanović nešto govorila i Stevandić, ali ništa bitno, dok je, kako navodi Lukač "mudro" ćutao.