Dodik nije dovršio rečenicu: U ovom trenutku bošnjačka i hrv...

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je jučer u poslijepodnevnim satima primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodik i predsjednicu bh. entiteta Republika Srpska Željku Cvijanović.

Putin je Dodiku čestitao na izbornim rezultatima i poručio da se odnosi razvijaju veoma uspješno. Dodik je pak s druge strane tokom razgovora kazao da je Republika Srpska sprovela izborne rezultate i formirala vlast, ali da ima određenih zastoja u procesu formiranja vlasti na razini države, prenosi N1.

"Drago mi je što vas ponovno vidim. Čestitam Vam na pobjedi na izborima i izboru za članu Predsjedništva BiH. Odnosi se između nas razvijaju veoma uspješno", kazao je Putin.

"Uspjeli smo da ostvarimo dobar izborni rezultat. Sada smo u fazi konstituisanja organa u BiH i tu naravno ima određenih zastoja. Kao što je uobičajno u Bosni, stalno se nešto uslovljava. U ovom trenutku bošnjačka i hrv.... pokušava da to uslovi prihvatanjem odluke o putu ka NATO-u, što mi odbijamo, naravno. Tako da će primjena rezultata vjerovatno trajati još jedno duže vrijeme", kazao je Dodik.