Komšić o (ne)formiranju vlasti: Dodik nije u Sarajevu koliko bi trebao biti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je prokomentarisao i izjavu Izetbegovića da su njegovi savjetnici oborili BiH u Hagu, te istakao da je licemjerno sada ga optuživati. Licemjerno je da ga ljudi, koji su ga tada hvalili, sada napadaju.

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, prisustvovao je otvaranju Globalne konvencije partnera UN Fonda za borbu protiv nasilja na ženama i djevojčicama u Sarajevu, a tom prilikom komentirao je i političke odnose u državi.

Na pitanje novinara o formiranju vlasti, Komšić je istakao da vlast treba da bude formirana.

- Razumijem ja da vas sad to interesuje, ali ne može biti formirana vlast ako neko neće da izabere mandatara, istakao je Komšić te dodao Predsjedništvo BiH radi.

- Samo Dodik nije u Sarajevu koliko bi, po mom ukusu, trebao biti, ali ja njemu ne mogu govoriti šta da radi i gdje da bude, kazao je Komšić navodeći kroz šalu, da je Dodik tamo gdje ima kontrolu.

Također je na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića za TV1 da su njegovi savjetnici oborili BiH u Hagu, kazao kako je licemjerno sada ga optuživati.

- Svi smo bili u Vijećnici prošle godine kada je Bakir pričao o tome i svi su tada podržali. Licemjerno je da ga ljudi koji su ga tada hvalili sada napadaju. Znam ja i da je to politika, i znam šta je politika, ali ajde da zadržimo bar malo dostojanstva, poručio je Komšić.