Dodik o migrantima: To je okupacija hrišćanskog svijeta

dodik
Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda tvrdi da je Bosni i Hercegovini ponuđeno da bude 'parking za izbjeglice', a da će Evropa to finansirati.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik izjavio je da je, kada je riječ o migrantima, u pitanju "jedna vrsta civilizacijske okupacije hrišćanskog svijeta, a ne humana priča", prenosi Tanjug.

"Bosna i Hercegovina od izbjeglica može da se brani samo promjenom svoje politike. Treba ranije da razmišljamo o ovom problemu, a ne kada dođu ispred.

Mi ne želimo tvrdu granicu na Drini, jer ima pametnih načina da se to riješi. Sa Srbijom možemo da dalje vidimo šta da činimo. Ovo nije humana priča", rekao je Dodik gostujući na Televiziji Pink.

Velika strateška igra

Dodik tvrdi da je Bosni i Hercegovini ponuđeno da bude "parking za izbjeglice", a da će Evropa to finansirati.

"Mi u Bosni i Hercegovini imamo ozbiljan problem. U Sarajevu to ne vide, ali kod naših ljudi postoji strah od migranata", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Evropska unija Turskoj nije obećala samo novac, zbog čega je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otvorio granice, "već je riječ o velikoj strateškoj igri".