Dodik pohvalio Erdogana: Veliki državnik koji ima korektan i ujednačen pristup

dodik erdogan

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, koji će iduće sedmice posjetiti BiH, veliki državnik koji je korektan i na sastancima pokazuje ujednačen pristup prema svima.

Dodik je rekao da je slušao Erdogana kada govori da "od BiH nema ništa ako se u njoj ne dogovore narodi koji tu žive" i "neće vam urediti zemlju stranci, dogovorite se sami", te dodao je to racionalan pristup.

"Turska je velika zemlja, a on je jedan veliki državnik šta god mi mislili i kakva god bila naša historija. On se u tome pokazao kao korektan", rekao je Dodik.

Dodao je da će Erdogan uvijek biti na strani Bošnjaka u BiH, ali da na sastancima pokazuje ujednačen pristup prema svima.

Člana Predsjedništva BiH je rekao da je postojao ozbiljan problem sa turskom politikom za vrijeme dok je Ahmet Davutoglu bio ministar vanjskih poslova Turske.

"Imali smo ozbiljan problema sa turskom politikom za vrijeme Davutoglua, koji je bio ministar vanjskih poslova, a koji je promovisao takozvane nulte probleme Turske sa susjedima, a onda je proizveo hiljadu problema koje Turska ima gotovo sa svima", rekao je Dodik za TV "Pink".