Dodik ponovo diže tenzije: Samostalnost je lijek za mržnju iz Sarajeva, od BiH nemamo koristi

s
Ne budemo li mi ovdje jedinstveni sve će proći mimo nas i sve će odlučiti mimo nas, rekao je Dodik za RTRS

Predsjednik RS Milorad Dodik sinoć je ponovo zloupotrijebio javni servis, odnosno televiziju RTRS kako bi dizao međunacionalne tenzije i govoreći o mržnji iz Sarajeva upravo on bio taj koji je po ko zna koji put širio mržnju prema drugima i drugačijima.

Tako je Dodik u emisiji, u kojoj su novinari RTRS-a "slučajno" na ulici pronašli desetak osoba iz entiteta RS kako u superlativima govore o Dodiku (uglavnom osobe starije životne dobi), uživao dok su mu svi podilazili praveći od njega ličnost epskih razmjera. 

U tom silovitom zanosu emocija, Dodik je morao ponovo govoriti ružno o BiH, o Sarajevu, Bošnjake nazivati muslimanima.

Dodik je izjavio da je "mržnja Sarajeva prema Srbima i RS enormnih razmjera i da se ne može izliječiti ničim, osim samostalnošću RS".

- RS mora dovesti u poziciju da odlučuje o sebi i da interes nacije mora biti dominantan s ciljem nezavisne RS - izjavio je. 

Dodao je da sadašnja geopolitička situacija za RS drugačija u odnosu na prethodne godine i da je cilj spajanje RS i Srbije.

- Ne budemo li mi ovdje jedinstveni sve će proći mimo nas i sve će odlučiti mimo nas - rekao je Dodik za RTRS.

 

On je napomenuo da je u sadašnjim geopolitičkim odnosima bitno izbjeći unutrašnju destabilizaciju u RS-u.

- Zato sam i pozvao na koncentracionu Vladu - rekao je Dodik.

Poručio je da je neophodno jedinstvo Srba, Srbije i RS.

- RS nema, niti će imati, ikakve koristi od BiH. Imat ćemo sve veće probleme. Da bismo to razumjeli i napravili najbolje za naš narod moramo biti jedinstveni - izjavio je Dodik.