Dodik predlaže Ustavnom sudu: Registrujte se, izađite na izbore i tako legalizujte svoju političku ulogu

asdf

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik redovno na svom Twitter profilu dijeli svoje mišljenje o aktuelnoj situaciji u BiH, te je s toga danas prokomentarisao nedavne postupke Ustavnog suda BiH koji je, između ostalog, proglasio neustavnim odredbe zaključaka NSRS-a o vraćanju nadležnosti.

- Predlažem da se Ustavni sud BiH registruje,izađe na izbore i time legitimizuje političku ulogu koju igra u BiH. Ovako samo fingira svoju navodnu pravosudnu funkciju, a u stvari modelira politički sistem u BiH. Ono što je godinama radio OHR, u posljednje vrijeme radi Ustavni sud BiH, rekao je Dodik.

Osim toga, Milorad Dodik se osvrnuo i na prozivke predsjednika PDP-a Branislava Borenovića koji ga je optužio da je on grabio vlast dok je bivši visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown, kako je Borenović rekao, "proganjao srpske političare".

- Branislav Borenović, po običaju, 90% izmišlja i 100% laže i o vremenu diktature Pedija Ešdauna, kojoj sam se jedini od političara iz Republike Srpske javno suprotstavio. Što se tiče spiskova za odstrel, neka pita svog počasnog predsjednika, ali i koalicionog partnera Mirka Šarovića ko je sarađivao s Ešdaunom i kako su ljudi smjenjivani u to vrijeme. Mladen Ivanić i Mirko Šarović će mu sve reći, ne moraju javno!

Dodik je poručio da se "uostalom Ešdaun javno hvalio ko su mu bili jataci u autobiografiji 'Srećan život'".