Dodik: Schwarz-Schilling je profesionalni srbofob i i bošnjački lobista

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling, profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit, koji je svoju karijeru u Sarajevu, uz veliku apanažu, gradio na pokušaju centralizacije BiH i još tada je prepoznat kao bošnjački lobista koji je sve radio na štetu Srba i Republike Srpske.

Na pitanje Srne da prokomentariše optužbe koje je Schwarz-Schilling iznio na njegov račun, te upitavši "kada će u BiH doći do Dodikovog opoziva" , Dodik je rekao da su "visoki predstavnici, pa tako i Schwarz-Schilling, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljužu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo da morališu i drže lekcije bilo kome", prenosi Oslobođenje.ba.

"Pogotovo to pravo nema Schwarz-Schilling koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese", konstatovao je Dodik.

On je ocijenio da "insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske ovog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbi, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova".

"To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Schwarz-Schilling , specijalca za fabrikovanje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje", naglasio je Dodik.