Dodik: SNSD će kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije i RS-a

.
Nakon ponovnog izbora za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je održao obraćanje u kojem je ponovo iznio svoje sporne stavove o njegovoj viziji budućnosti Bosne i Hercegovine.

 

Dodik je, odmah nakon proglašenja rekao da će se u nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o “mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH”.

Ono što će na kraju morati da se desi jeste da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS u pokušaju da na miran način osiguramo bolji život. Samo jaka RS je ona koju mi želimo. Republika Srpska sarađuje sa Srbijom, kao i drugim faktorima”, naglasio je Dodik

Dodik je također opet ponovio sporne stavove o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini, rekavši: “BiH je nama nametnuta, prisilna državna zajednica, pod pritiskom napravljena i pod pritiskom se održava”

Podsjećamo, Milorad Dodik je danas na sedmom Saboru SNSD-a u Doboju jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a. Dobio je podršku 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora.