Dodik: Važno je da ideja o nezavisnoj RS živi u narodu, jer BiH mora da se raspadne

.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se po povratku iz Izraela osvrnuo na svoju trodnevnu posjetu ovoj državi rekavši da je tamo predstavio situaciju u BiH i poziciju RS-a. On je istakao kako u Izraelu jako dobro znaju za ulogu RS-a u BiH pogotovo što su prije deset godina ostali neutralni prilikom glasanja o priznanju Palestine u UN.

 

Rekao sam da je BiH u pat poziciji, da međunarodna intervencija koja je bila u prošlosti nije uspjela, da imamo lažnog čovjeka koji se predstavlja kao visoki predstavnik i koji čak interveniše u pravosuđu. Rekao sam i da imamo sudije u Ustavnom sudu BiH koji su stranci i to oni sa kojima srpski narod u kontinuitetu na gaji baš neka velika prijateljstva, da su to sudije iz Albanije, Njemačke... - naveo je on.

On je prokomentarisao i njegovu posjetu Zidu plača na kojem je zaželio da RS bude nezavisna.

Moja želja je da Republika Srpska bude nezavisna, razvijena i srećna i uvjeren sam da će se to desiti. Ne moram ja to dočekati, važno je da ideja o tome živi u narodu, a ja sam samo predstavnik tog naroda i želje, istakao je Dodik.

On je ponovio da je BiH nemoguća država i protektorat međunarodne zajednice, da se ne kreće prema stabilnom društvu već prema raspadu.

BiH ima šansu samo bude uspješna, a pošto to nije, ona mora da se raspadne i raspašće se. Ne kažem da će se to desiti za 15 dana ili pet godina, ali će biti u vremenu koje dolazi, smatra Dodik.