Dok je ubica bio u krvavom pohodu, djeca bila u susjednoj sobi, pobjegao motornim sankama

.
Razumijem da nije bio u dobrim odnosima sa suprugom, ali zašto je morao da je ubije, rekao je jedan poznanik ove porodice

Bili su prekrasna familija koja nikada nije imala problema ni sa kim iz sela, riječi su kojima komšije govore o troje članova iste porodice koji su danas ubijeni u svom domu u selu Rasno, u općini Sjenica.

- Bisera je bila divna devojka. Sa ubicom ima dvoje maloljetne djece koji su u trenutku ubistva bili u drugoj sobi. Ona se rastala od njega i vratila da živi sa svojim roditeljima i povela je djecu - rekla je za "Blic" rodica ove porodice.

Izvršio samoubistvo

Prema riječima komšija, ubica Enedin T. (44) je navodno do kuće gdje je ubio troje i ranio još troje, došao na motornim sankama.

Motornim sankama je i pobjegao sa mjesta zločina čemu je svedočio jedan maloljetnik, inače rođak ove porodice.

Policijska potjera ubrzo je počela, a Enedin T. izvršio je samoubistvo nekoliko sati nakon zločina koji je počinio.

Komšije porodice su u šoku. Kažu da Enedin T. sigurno nije bio pri čistoj svijesti kad je tako nešto strašno uradio.

Slavili rođenje Bekimovog djeteta

- Razumijem da nije bio u dobrim odnosima sa suprugom, ali zašto je morao da je ubije, još je strašnije što su tu djeca bila i njihova i od njihovih komšija i rođaka. Tu su slavili rođenje Bekimovog djeteta. Njegova žena se porodila prije pet dana - naveo je njihov poznanik.

Podsjećamo, ovaj nezapamćen zločin dogodio se u selu Rasno, nadomak Sjenice, kada je Enedin T. (44) ubio svoju bivšu suprugu Biseru Š. (44) i njene roditelje Fehima Š. (64) i Šefku Š. (60). On je takođe ranio i njenog brata Bekima Š. (35) i dvoje rođaka koji su se u tom trenutku našli u porodičnoj kući, Zinetu A. i Nevzata A.