Dom Zdravlja: 78 pacijenata zatražilo je hitnu medicinsu pomoć u Velikoj Kladuši

Velika Kladuša
Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu uputili su tri pacijenta.

U Covid ambulatnu javilo se 9 pacijenata, a nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su tri narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda i krivičnih djela nije bilo.

Mirna 24h imali su kladuški vatrogasci, saznajemo od dežurnog Kapića.

Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, elektronapajanje je stabilno.

U Gradskoj sportskoj dvorani danas je na programu završnica ovogodišnje sportske manifestacije Malonogometna lige radnika „Velika Kladuša 2021“. U polufinalnim utakmicama, u 17:00h sastaju se AIRVENT – GRANIČNA POLICIJA, dok u 17:30h igraju AMEL ŠEH – AKROBAT. Od 18:20h bit će odigrana utakmica za treće mjesto, a u 19:00 veliko finale, nakon čega će biti organizirano proglašenje pobjednika i dodjela pehara.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna, izraženije na području Hercegovine i Krajine. Nestabilno vrijeme praćeno kišom, loše će djelovati na osjetljive osobe. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Opću sliku dodatno će remetiti povremeno jači udari juga.

BIHAMK

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Ripač-Vrtoče, a na planinskom prevoju Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar) upozoravamo na povremeno jake udare vjetra.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros su kraća čekanja na ulazu u BiH.