Dom zdravlja Bihać: Osposobljen ulaz za RTG službu, za pacijente suspektne na korona virus

Bihać

"ZU Dom zdravlja Bihać se srdačno zahvaljuje na pristiglim donacijama!

Naime ukazala se potreba da Dom zdravlja Bihać osposobi poseban ulaz za RTG službu, gdje se vrši slikanje pluća svih pacijenata suspektnih na Korona virus. Na rješenje nismo dugo čekali, jer zahvaljujući incijativi gospodina Muhameda Selimovića, firma ENTKOMERC d.o.o.- Proizvodnja PVC i ALU stolarije na čelu sa gospodinom Emirom Rakovićem donirala je potrebna vrata, te ista i besplatno ugradila.  


Time je Dom zdravlja Bihać dobio poseban ulaz za RTG službu, direktno s parkinga zgrade, tako da se kontakt sa pacijentima suspektnim na Korona virus svodi na minimum. 

Moramo spomenuti i velikodušnu gestu sugrađanina Armina Nuhanovića, medicinskog tehničara ali i vrsnog pčelara koji je samoincijativno poklonio osoblju Doma zdravlja određenu količinu meda, propolis kapi i sprejeva iz svoje radinosti u znak zahvalnosti i kao podršku kolegama medicinarima. 

No ni tu zahvalama nije kraj, Gradska oraganizacija SDP BiH- Bihać zajedno sa Forumom žena SDP je donirala posteljinu za izolatorij koji se uveliko priprema u našoj ustanovi, tačnije 50 šlifera, 50 jastučnica i 20 plahti. 
Divno je što možemo računati na naše sugrađane kada nismo u mogućnosti da sami iznesemo određene akcije", kazali su iz Doma zdravlja Bihać.