Donacija od 1.000 komada zaštitnih maski: Planinarsko društvo Horizont iz Bihaća i organizacija “Pomozi.ba” donirali Gradskoj upravi Bihać zaštitne maske

Bihać

Planinarsko društvo Horizont iz Bihaća i organizacija “Pomozi.ba” donirali su danas Gradskoj upravi Bihać 1.000 komada zaštitnih maski. Ove humanitarne organizacije od provog dana pojave pandemije koronavirusa uključile su se u akciju osiguranja maski, osiguravši 50.000 maski za Unsko-sanski kanton. Zahvalivši se članovima obe huimanitarne organizacije, gradonačelnik Šuhret Fazlić istakao je da su upravo volonteri ove i drugih organizacija stavili se na raspolaganje Gradu Bihaću, a posebno starijim osobama koje imaju zabranu kretanja i kojima će dostava hrane i lijekova biti prioritet u narednom periodu.

 

„Članovi Horizonta već su na raspolaganju građanima Bihaća i najugroženijoj populaciji i mi po pozivu izlazimo na teren i stojimo na usluzi građanima da odemo u kupovinu namirnica i nabavku lijekova. Dostupni smo im na broj 061 327 555“ – kazao je Elvir Muslić, u ime PD Horizont.