Donacija udruženja Pomozi.ba – za USK 50 000 maski

Maske

Humanitarna organizacija Pomozi.ba osigurala je 500 hiljada hirurških maski za lice, koje doniraju institucijama i građanima Bosne i Hercegovine. Unsko-sanskom kantonu donirano je 50 000 maski te je komandant štaba CZ USK, premijer Mustafa Ružnić preporučio da se maske raspodijele u svim općinama i gradovima, i to onima koji su naizloženiji: MUP-u USK, bolnicama i domovima zdravlja na području Unsko-sanskog kantona i Kantonalnoj organizaciji Crvenog križa te jedan dio za novinarske ekipe. Jedan dio maski iz ove donacije solidarno je upućen i za građane Prijedora i Bosanske Dubice.

Premijer Ružnić zahvalio je udruženju Pomozi.ba i članovima Udruženja Horizont iz Bihaća koji su se angažovali da dostave donaciju maski, kojima je pomogao u distribuciji. Rano jutros već su uručili maske za Kantonalnu bolnicu u Bihaću (5000 komada) i MUP USK ( 2000 maski i 8000 za policijske stanice). U toku je podjela maski za: domove zdravlja i Opću bolnicu u Sanskom Mostu. 

 

- U ovoj teškoj situaciji odlučili smo biti solidarni i stavili smo se na raspolaganje udruženju Pomozi. ba i preuzeli distribuciju maski za područje Krajine. Članovi Horizonta, Bihać su, pored ovog, odlučili da pomažu najugroženijoj populaciji pa po pozivu naših starijih sugrađana, stojimo im na usluzi da odemo u kupovinu namirnica i nabavku lijekova. Dostupni smo im na broj 061 327 555. To je naš doprinos borbi protiv širenja virusa, kaže Elvir Muslić, u ime udruženja Horizont.