Donja Koprivna: Velika akcija čišćenja izletište Krečane

Nakon evidentnog nakupljanja smeća zbog nesavjesnih korisnika izletišta Krečane, mještani Donje Koprivne danas su stvari uzeli u svoje ruke te detaljno očistili i uredili izletište.

Desetak mještana od jutarnjih sati skupljali su nepropisno odloženo smeće, te su iz vode vadili dijelove urušenog drvenog mosta, a izvršeno je i farbanje drvene kućice.

Prema riječima učesnika ove akcije, bilo je mnogo plastičnih i staklenih flaša te drugog otpada koje je kvarilo izgled ovom veoma posjećenom izletištu u Cazinu. Na ovom mjestu se svakodnevno okupljaju mještani Donje i Gornje Koprivne, ali i mnogobrojni Cazinjani s drugih mjesnih zajednica, gdje ovaj ambijent pruža izvrsnu priliku za odmor i boravak u prirodi, a što ova Mjesna zajednica, u čijoj je nadležnosti izletište, nikom ne naplaćuje boravak na izletištu.

Mjesna zajednica sopstveno uz određenu pomoć Komunalno-stambenog fonda grada Cazina održava i izgrađuje ovo izletište, a ovom prilikom se apeluje na sve posjetitelje da obrate pažnju prilikom korištenja izletišta, kako prilikom korištenja pratećih objekata tako i na odlaganje smeća, kako bi u svakom trenutku izletište imalo svoj puni sjaj.

Trenutno je u fazi izgradnja rasvjete oko igrališta na Krečanama, gdje je završena faza dovođenja električne energije, a uskoro će biti postavljeni i rasvjetni stubovi što će uveliko značiti prilikom korištenja igrališta u večernjim satima.

U fotogaleriji ispod pogledajte više fotografija s današnje akcije čišćenja izletište Krečane.