Dostavljač mlijeka uhvatio bebu koju je majka bacila s prozora zbog požara u stanu

Dostavljač mlijeka iz Heilongjainga Li Gang u Kini postao je pravi heroj nakon što je u javnost izašla dramatična snimka akcije spašavanja bebe iz stana u kojem je izbio požar.

Li Gang nije ni slutio da će postati pravi heroj kada je u jednu prodavnicu otišao dostaviti mlijeko. Dok je dostavljao mlijeko u supermarket ušla je žena koja je očajnički objašnjavala da u obližnjoj zgradi gori stan i da na prozorskoj dasci sjedi žena s četveromjesečnom bebom, prenosi Klix.ba.

Li i njegov kolega pojurili su prema zgradi kako bi pomogli unesrećenoj ženi koja je pokušavala pobjeći od požara. Budući da nisu imali vremena da gase požar Li je predložio bebinoj majci Wang Zhimin da im baci bebu kako bi je spasili. 
Na snimci se vidi kako Li hvata bebu koju je majka doslovce bacila s prozora. Kada su bebu uhvatili odveli su je na sigurno, a kasnije su pomogli i majci bebe. 

Wang je kasnije objasnila lokalnoj televiziji kako je u početku bilo strah baciti bebu, ali da je osjetila olakšanje kada je Li uhvatio. 

"Li je pravi heroj", rekla je Wang i dodala kako je beskrajno zahvalna Liju i njegovom kolegi što su ih spasili.