Dostojanstveno kao i ranijih godina obilježili pobjedu - Breza '94, vitezovi Bužima zajedno sa predstavnicima vlasti Usk i herojski Cazin

Jjj

Cazinjani kao i uvijek na mjestu herojske odbrane zajedno sa svim akterima ponosne odbrane BiH. U Bužimu sa domaćinima i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Usk na obilježavanjunu Breze. Kao i uvijek prvo je položeno cvijeće i poučena dova na šehidskom obilježju. 

Bužimljani i u vremenu ograničenja u vezi sa aktualnom situacijom ipak dostojanstveno kao i ranijih godina obilježili i ovu 26. godišnjicu jedne od najvećih bitaka 505. viteške bužimske brigade.

Slavna pobjeda 505. bužimske brigade, sasvim sigurno odredila je daljnji tok rata na prostorima Bosanske krajine i dovelo do svijesti da organizirane jedinice Armije R BiH zajedno idu u oslobađanje domovine. To je neprocjenjiva vrijednost  događajima iz bužimske-bosanske prošlosti koja govori o moralnoj čvrstini i odvažnosti bosanskih lavova iz Krajine. Ovo nije samo bužimska već i krajiška i bosanska bitka, 5. Korpusa ARBiH, koja je doprinijela da se ne ostvari namjera neprijatelja i dogodi genocid poput onog u Srebrenici.

 

Image
Jj