Double-double Nurkića u novom porazu Portlanda

dsa
Ovo je Trejl Blejzerima bio šesti poraz u nizu

Košarkaši Portland Trejl Blejzera upisali su novi poraz. Ovog puta su u svojoj dvorani nakon produžetka izgubili od Finiks Sansa sa 107:111. 

Nakon što je u regularne četiri dionice rezultat glasio 102:102, pristupilo se produžetku, gdje su se bolje snašli gosti koji su u dodatnom vremenu slavili sa 9:5.

Dobru partiju uprkos porazu svog tima pružio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić, koji je ostvario novi double-double učinak, ubacivši 17 poena uz 13 skokova, a dodao je i pet asistencija.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Dejmijan Lilard (Damian Lillard) sa 31 poenom, a pratio ga je Finiksov Deande Ajton (Ayton) sa 28. Kod Portlanda se pored Lilarda i Nurkića istakao još Norman Pauel (Powell) koji je meč završio sa 23 poena.

Portlandu je ovo bio šesti uzastopni poraz, a Nurkić i društvo su nakon nakon 28 utakmica na omjeru 11 pobjeda i 17 poraza. 

Odigrana su još dva susreta u najjačoj košarkaškoj ligi, dok je onaj između Čikago Bulsa i Detroit Pistonsa otkazan zbog koronavirusa. 

Bruklin Netsi su nakon produžetka savladali Toronto Reptorse sa 131:129, a Golden Stejt Voriorsi su u historijskom meču za Stefa Karija (Steph Curry) bili bolji od Njujork Niksa rezultatom 105:96.