Doživio je jednu od najgorih povreda ikad i više nije bio isti: "Nikad nisam osjetio takvu moć"

.
Kanadski borac Mark Hominick je prije 10 godina doživio jednu od najtežih povreda u historiji UFC-a.

Njegov meč s čudesnim Joseom Aldom za titulu perolake kategorije donio je istinski spektakl, a Hominick je meč završio s ogromnim hematomom na glavi.

 

Ovaj nekadašnji borac bio je u sjajnom nizu pobjeda, ali nakon duela s Aldom više nikad nije bio isti.

 

"Ušao sam u borbu u sjajnoj formi. Tri godine nisam izgubio, imao sam niz od pet pobjeda protiv veoma dobrih boraca. Smatrao sam da Aldo nikad nije sreo protivnika poput mene", rekao je Hominick i nastavlja priču:

 

"Samo što je počelo osjetio sam kako je jak. Imao sam preko 25 borbi u kickboxingu i 30 MMA borbi, ali takvu moć nisam osjetio",

 

"Dobio sam ovaj ogromni hematom i ljudi su ostali šokirani što je ljekar dozvolio da se borba nastavi. Kod ovakvih hematoma, dolazi do oticanja kompletnog lica u narednim danima".

 

"Nakon ove borbe nešto se sa mnom desilo. Fizički vie nisam bio isti, udarci su me mnogo više bolili. Imao sam otekline od udaraca kao nikad ranije, nešto se desilo i s kožom. Ne mogu vam to objasniti", istakao je kanadski borac.

 

 

On je potom vezao četiri poraza zaredom i 2012. godine se oprostio od MMA sporta s omjerom 20-12.

 

Aldo je s druge strane do 2015. godine dominirao. Ipak, uslijedio je period u kojem ni on više nije bio isti sve do prije godinu dana.

 

Brazilac je zaredao tri pobjede zaredom i izvjesno je da će uskoro imati priliku da se bori za titulu bantam kategorije.