Dragan Čović ponovo izabran za predsjednika HDZ-a

Na 13. po redu Saboru Hrvatske demokratske zajednice BiH, koji se održava u Mostaru, za predsjednika je ponovo izabran Dragan Čović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tomislav Martinović, predsjednik Izbornog povjerenstva izvijestio je prisutne izaslanike da je Čović izabran sa 481 glasom, dok je bilo pet nevažećih glasova.

Nakon izbora predsjednika uslijediće i biranje zamjenika predsjednika, dopredsjednika i članova Predsjedništva HDZ-a BiH.

Za zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH predložena je Borjana Krišto. Kandidati za dopredsjednike HDZ-a BiH su Zdenko Ćosić, Marinko Čavara, Darijana Katić, Josip Jerković i Ivo Vincetić.

Kandidati za članove Predsjedništva HDZ-a BiH su: Vjekoslav Bevanda, Davor Čordaš, Anto Domić, Nada Čulaš, Mato Zovko, Lidija Bradara, Ljubo Grizelj, Adrijana Zarinković, Ivan Vukadin i Mijo Krešić.

Uoči izbora predsjednika Čović se obratio Saboru, a u izlaganju je naglasio kako je uvjeren da će BiH u naredne dvije sedmice dobiti novi saziv Vijeća ministara, te da će se postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.