Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH posjetio Bihać

U sklopu posjete Gradu Bihaću, Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH zajedno sa Borjanom Krišto, predsjedavajućom Predstavničkog doma Parlamenta BiH, posjetio je danas Grad Bihać i u razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem upoznaao se sa aktuelnom situacijom u Bihaću svijetlu migrantske krize.

„Razgovarali smo o migrantskoj krizi i očekivanjima građana Bihaća i lokalnih vlasti kada je u pitanju uključivanje nadležnih državnih institucija. Razgovori sa vodećim ljudima političkih stranaka u BiH za cilj imaju stvaranje jednog širokog fronta koji će shodno izbornim rezultatima i budućem učešću u vlasti na višim nivoima vlasti, uzeti aktivniju ulogu prvenstveno kada je u pitanju rješavanje migrantske krize u Bihaću“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

On je dodao da se na sastanku razgovaralo i o statusu Katoličkog školskog centra u Bihaću, koji je, kako kaže gradonačelnik Fazlić, strateška priča za Bihać i kao takav ne smije doći u pitanje njegovo funkcionisanje.

„Sa gradonačelnikom Fazlićem razgovarali smo o aktuelnoj situaciji vezanoj za migrante i mi ćemo shodno našim pozicijama pomoći Gradu Bihaću i njegovim građanima ne samo kada je u pitanju migrantska kriza, već i kada je u pitanju funkcionisanje KŠC u Bihaću“ – kazao je Čović.