Dragan Ilić - Čovjek koji je umjesto svijetle budućnosti u JNA odabrao 5. Korpus i Bihać danas treba pomoć Bišćana

ilic drago

VELIKI COVJEK, mnogo “veći” nego sto će mnogi od nas imati šansu da postanu ili smo već propustili svoje šanse.

U vrijeme socijalističke Jugoslavije bio je kapetan u Jugoslavenskoj narodnoj armiji. Rodom je iz Šipova, a odrastao je u Jajcu. Izbijanje ratnih dejstava ga je zateklo u Bihaću, gdje se već u aprilu 1992.godine pridružuje Teritorijalnoj odbrani Bihaća.

Iako je mogao na hiljadu načina da napusti Bihać, to nije učinio i ostao je sa svojim Bišćanima u dobru i zlu. Nije otišao niti u posjetu porodici koja je bila u inostranstvu. Naprotiv, porodicu je doveo u Bihać. Čitavo vrijeme rata je proveo na terenu, na ratištu te je učestvovao u gotovo svim ratnim operacijama 5. korpusa.

Priča o Dragi Iliću majoru 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine

I danas je u Bihaću, vjerujem da ga svi poznajemo i nadam se divimo, barem onoliko koliko je ISTINSKI zaslužio. Bihać je tada trebao SVE DRAGANE OVOG SVIJETA, on je bio jedan od rijetkih.

Danas Dragan treba Bihać. Danas njegova djevojčica (sada vec odrasla) TREBA BIHAĆ. Ne mogu da ne pomislim da je Dragan tada otisao, sigurno bi bio General, tamo negdje gdje je za njega i njegovu porodicu bilo sigurno.

Njegova djevojčica bi imala sigurno liječenje i VELIKU SANŠU da se oporavi. Nemojte NIKAD zaboraviti ovakve ljude, ovakve svijetle tačke za vrijeme mraka koji je vladao ovim gradom. Imate šansu da se oduzite ovom VELIKOM COVJEKU i njegovoj djevojčici.

Sad ili nikad. Sandra, njegova kćerka nas treba, Dragan I Ljiljana (njena majka) nas trebaju. Udružimo se i budimo sada svjetlo njemu, kao što je on bio nana svima.
Ovim putem apelujemo i molimo sve građane da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu Sandrinom izlječenju od leukemije.

Svi oni koji mogu doprinijeti, to mogu uraditi putem bankovnog transakcijskog računa sa sljedećim podacima:

Ime i prezime: Drago Ilić
Adresa: Ešrefa Kovačevića 15H-3-301, 77000 Bihać, BiH

JMBG: 0707956340019

TRANSAKCIJSKI BROJ RAČUNA: 1613000094801356

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA:
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391613000094801356