Drama u BiH: Mladić i djevojka fizički napali policajce, povrijeđeni su

.
U mjestu Bukva kod Tešnja rutinska policijska kontrola okončana je fizičkim napadom na pripadnike Policijske stanice (PS) Tešanj.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), tom prilikom povrijeđena su dva policajca.

 

 

Policajce u napali 23-godišnji T. E. iz Tešnja i njegova 21-godišnja sugrađanka L. F.

Sve je počelo u nedjelju, 3. decembra u 18.40 sati u mjestu Bukve, gdje su tešanjski policajci zaustavili BMW, kojim je upravljao T. E. Utvrđeno je da su na vozilu postavljene dvije različite nepripadajuće registarske tablice.

 

 

Također, uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da vozač BMW-a ima neplaćenih kazni u iznosu od 2.950 KM.

Zbog utvrđenih nepravilnosti pripadnici PS Tešanj pristupili su hapšenju T. E. Tom prilikom je 23-godišnjak zajedno sa L. F. pružio aktivan otpor prema policajcima upotrebom fizičke snage.

"Tom prilikom su policajci S. A. i H. Dž., kao i L. F. zadobili lakše povrede koje su konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. T. E. i L. F. su uhapšeni i zadržani u prostorijama za zadržavanje PS Tešanj. Vozilo BMW je privremeno oduzeto i deponovano na parking prostor PS Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U saopćenju se dodaje da će mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, nastavit istražitelji PS Tešanj.