Drama u SAD: Avion sigurno sletio nakon kvara motora

S
Zrakoplov Boeing 777 na letu kompanije United Airlines u subotu je sigurno sletio u zračnu luku Denver nakon kvara desnog motora, priopćila je Savezna uprava za zrakoplovstvo s dramatičnim slikama na kojima se vide ostaci aviona rasuti po zemlji.

 

Zrakoplov, ‘star’ 26 godina, sa 231 putnikom i 10 članova posade poletio je prema Honolulu no ubrzo nakon polijetanja pretrpio je kvar motora, izvijestili su iz zrakoplovne kompanije, a u prvim vijestima nije bilo izvješća o ozlijeđenima ni u avionu ni na zemlji.

Na slikama koje je policija objavila u Broomfieldu, u državi Colorado, vidjeli su se ostaci aviona, razne krhotine motora na zemlji i travnjaku, a snimljeni video snimci pokazuju kako gori motor, avion obavijen crnim dimom i sl.

Policijska uprava Broomfield na Twitteru je zbog istrage upozorila građane da ne dodiruju i ne premještaju krhotine ako ih pronađu, a istražitelji će se usredotočiti na ono što je uzrokovalo otkaz motora u avionu.

Boeing je odbio komentirati i pitanja uputio United Airlinesu.

I u veljači 2018. bilo je problema sa Boeingom 777 na letu Uniteda prema Honolulu, kada mu je zbog kvara na motoru otpalo kućište oko 30 minuta prije nego je sigurno sletio.

Izvor: