DRAMA U TRI ČINA: Migranti iz Sarajeva, migranti za Sarajevo i opet nazad u Bihać!

Kako je nakon sastanka sa državnim ministrom sigurnosti Draganom Mektićem komesar policije USK Mujo Koričić i najavio da će policija blokirati svaki pokušaj dolaska novih migranata u Bihać, to se jučer i desilo. Na željezničkoj stanici u Bihaću preksinoć oko jedan sat policija je blokira talgo voz koji je stigao iz Sarajeva, u kojem se nalazilo oko 99 migranata, te nije dozvolila izlazak migranata, koje je na kraju poslala nazad u Sarajevo.

Isto tako policija je u Ključu zaustavila i zabranila i ulazak autobusa koji prevoze migrante iz Sarajeva na područje USK. Iza podne migranti koji su stigli vozom u Bihać organiziranim prevozom vraćeni su u Sarajeva, dok su migranti koji su sinoć i jutros zaustavljeni u Ključu, ranije vraćeni u Sarajevo Blizu stotinu migranata koji su sinoć vozom stigli u Bihać pod pratnjom policije USK autobusima su vraćeni u Sarajevo.

Na ovaj način poslana je jasna poruka da će svi koji krenu za Bihać odnosno Veliku Kadušu, javnim prijevozom iz Sarajeva, biti vraćeni nazad.

Policija USK od sinoć u Ključu zaustavlja autobuse i vraća migrante i izbjeglice koji na ovaj način putuju iz Sarajeva za Bihać. Policija je i prema njima postupila isto. Vratila ih za Sarajevo prvom slijedećom autobuskom linijom. Na policijskom nadzornom punktu u Ključu u popodnevnim satima bila je jedna manja grupa migranata koja je čekala slijedeći autobus za glavni grad.

Jučerašnji kadrovi sa željezničke stanice u Sarajevu u popodnevnim satima, pokazali su duge redove migranata i izbjeglica koji su se ukrcavali na voz za Bihać. Na kraju su i ti migranti danas vraćeni nazad u Sarajevo. Dokle će se odvijati drama na relaciji Srajevo - Bihać vidjet ćemo.